Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Hvorfor stagnerer norsk skøytesport?

Jeg er helt enig i at de norske skøyteløperne har stagnert i år. Og da snakker vi ikke bare om A-laget i allround. Hverken jentene, sprinterne eller juniorene har hatt noen særlig framgang. Jeg er enig med Per Ivar Henriksbø i at vi ikke nødvendigvis skal sparke treneren. Men har vi kompetanse i Norge som vi kunne trekke inn etter sesongslutt for å evaluere hvorfor vi har stagnert i vinter? Jeg mener ja. Hovedtrener Jarle Pedersen sa selv for en tid siden at Finn Aamodt hadde brakt mye nytt inn da han i sin tid var ansvarlig for skøyteløperne på olympiatoppen. Hva med Johan Kaggestad? Han kan mye om sykkel og vi vet fra før at han KAN skøyter. Skøyter og sykkel er beslektede idretter.

Det er sikkert andre navn også. På sikt trenger vi unge trenere med sterk faglig utdanning som har ambisjoner på egne og skøytesportens vegne. Vi trenger også gode ledere som KAN ledelse og teambuilding. En god lagånd er viktig selv i en individuell idrett.

Enkeltdistanse-VM gjenstår, men svært lite tyder på at det stevnet vil endre totalintrykket av skøyteåret 2011-2012. Og det går faderlig fort til Sotsji 2014.
 
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.