Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Foran VM

All grunn til å ønske våre få løpere til lykke i Moskva-VM. Dessverre er det betegnende for tilstanden at vi har med bare to løpere av hvert kjønn. Kanskje ikke å forvente at vi greide å få med flere enn to kvinner. Men skal vi få med en eller begge på den avsluttende 5.000-meteren, kreves bedre takter enn på Hamar sist helg. Hege virker å ha hatt tilbakegang siden EM. Ida Njåtun må gjøre som de beste på 3.000m, få opp takten. Verken i Hamar eller Moskva er det glid som i Calgary og Salt Lake City. Man kan ikke gli seg til gode tider. Sablikova og Wüst går med langt raskere takt enn Ida Njåtun og Hege Bøkko. Kan ikke trenerne fortelle våre løpere hvordan det må gås?

Vi har færre enn Canada, Polen og USA i herreklassen. Slik skal det ikke være for en skøytenasjon som Norge. Jeg er betinget optimist, men håper at våre to, Bøkko og Lunde Pedersen, er tilstrekkelig vågale og ikke går ut for å safe seg gjennom 500 og 5.000. Det vil ha enorm betydning for sportens oppmerksomhet og anseelse her til lands om vi får se gutter som går til maksimal av sin kapasitet og jenter som er modige nok til å overgå seg selv. Dette mesterskapet er umåtelig viktig med tanke på oppmerksomheten rundt neste års VM i Hamar. Da må målet være fire herrer og tre jenter på startstreken.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.