Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger

Debatt

Bedre prising av startkontingenten

Dessverre går mye av våre utgifter til dyre startkontingenter når løp er over to dager,
eller når vi har for mange skøyteløpere! NSF må jo tilrettelegge for at langt flere går skøyteløp. Forslag: Vi trenger en bedre prising av startkontingenten for xxx klubb når løpet er over to dager, eller når antallet løpere overstiger f.eks. 20 løpere for å ha som mål å doble antallet løpere, hvis ikke blir det for dyrt å melde dem på. Årsak til dette følger.

Dagens startkontingenter er laget i en tidsperiode (slik jeg forstår det) når det var færre løpere her i landet enn nå. Startkontingenten har i senere tid fått en prisøkning iht. inflasjon/indeks.

Når vi som klubb sender av gårde 30 løpere på Odalsskøyta, Hamarlekene, Sandefjordløpet, er startkontingenten 500 for 3 løp, per stevne kr 15000 og totalsum er kr 45000 for disse tre. Disse tre stevnene tar store innhogg i medlemskontingenten når vi vet at de fleste løpere går 10-14 løp i tillegg pr sesong. Da er det godt å ha noen snille onkler, tenker noen…

M.a.o.: Tollen for å komme inn i borggården for å selge varene på torget er satt for høy.

Jeg vil foreslå overfor NSF at det enkelt utarbeides en ny pris eller rabattstruktur for å
få mange flere løpere til skøytestevner. Den dagen vi har 800 løpere på et stevne i to haller over samme helg, ja da snakker vi om at vi har mange løpere her i landet. Det er ikke opp til meg å avgjøre dette, men jeg vil foreslå at det kan sees på antall, alder (muligens) og antall løp under stevnet. Slik det er nå er det én pris, ferdig med det.

Startkontingent for klubb kan da foreslås settes til f.eks. ved to dager inntil tre løp:

Antall   Pris
01-20: 400
20-40: 350
40-80: 300

Forslag til kompensasjon av alder, f.eks. ved to dager inntil tre løp: Under 12 år kr 300,
over 12 år til junior A kr 350, fra senior, veteran, litt lavere enn før kr. 400.

Hensikten er å få med flest unge nye løpere. Dette vil gi riktig signal ovenfor klubbene
i at det flere kan tas med på løp, og at flere unge kan gå løp over flere dager. I tillegg til at det gir en liten besparelse vil også interessen hos klubb og løper få et riktigere fokus på mer «allround» når tilbudet gjøres mer attraktivt, slik jeg ser på det.

Inntekter og kostnader
Skøytesporten skal være priset ovenfor de yngre klasser som et lavterskeltilbud for å gå terminfestede stevner og løp. I dag betaler løpere under 12 år 1025 kr i lisens/treningsavgift + medlemskontingent på 850. I alt kr. 1875. På 30 løpere gir dette en inntekt på 56250 i tillegg skal trenere lønnes osv... Med kostnader 45000 på kun tre løp er det ikke rart at kassa er bunnskrapt om våren.

Dersom vi i snitt fremover regner 20 løpere under 12 år og 10 stk over 12 år er blir kostnaden kr 11500 x 3 = 34500. Dette er fortsatt en solid pris til arrangør. Sett under ett ber jeg derfor at ny prissetting tas til følge, i så fall må vi som klubb øke prisene på våre ulike lisens/trening og medlemskontingenter, hvilket vil gjøre oss mindre attraktive da fotball, håndball osv har langt rimeligere avgifter enn hurtigløp på skøyter.

Min kongstanke er at de nåværende store nasjonale skøytemesterskap kan foregå på flere steder samtidig når vi får flere innendørshaller, ikke bare på Hamar, men også Oslo, Bergen Arendal, i tillegg til Stavanger, Bjugn som vi har i dag osv. Med flere løpere vil det komme flere funksjonærer så enkelt er det. Så dette er fullt mulig.