Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norsk skøytesport i framgang

Nå ved utløpet av sesongen strømmer det på med innlegg hvor det klages og jamres over «stagnasjon», «fiaskosesong» og «samling i bånn».

Det kan synes som disse som nå jamrer og bærer seg, overhodet ikke har tatt inn over seg at Norge nå har et lag bestående av juniorer og ferske seniorer. Landslagstrener Jarle Pedersen har gjort en imponerende jobb med å bygge et nytt landslag helt fra grunnen. Norge har nå de beste juniorene i verden, og Sverre Lunde Pedersen er den første nordmann i historien som er blitt dobbelt juniorverdensmester. I sine beste stunder har 19-åringen kun vært tideler fra distansevinneren på 1500 i verdenscupen. I EM all round var det kun Kramer som slo ham på distansen.

I VM all round viste både Sverre Lunde Pedersen og Ida Njåtun solid fremgang i forhold til forrige sesong. Ida forbedret seg med 7 plasser fra nr. 14 til 7 og Sverre med 6 plasser fra nr. 14 til 8. I stedet for å klage og jamre, så bør vi heller juble over fremgangen.

Det er noe historieløst over den klagingen vi nå opplever. Norge har ikke hatt en eneste kvinne på seierspallen i VM all round siden Bjørg Eva Jensen tok bronse så langt tilbake som i 1980. I Ida Njåtun ser vi nå endelig en kandidat med potensiale til å rette på den statistikken når hun får et år eller to til med hardtrening i kroppen.

Man skal ikke så mange år tilbake da norske juniorer lå og bakset rundt en 20. plass i junior-VM, og da blir det ikke lett å hevde seg i toppen som senior. Men de siste årene har skøyteforbundet virkelig lagt seg i selen for å få frem gode juniorer, og knallsuksessen med juniorene vil i løpet av et par sesonger forplante seg til seniormesterskapene. En sesong med solid norsk fremgang er til ende, og om halvt år begynner en ny sesong der våre unge løpere står enda bedre rustet i møte med utenlandske konkurrenter. Herfra blir det bare bedre og bedre fra sesong til sesong.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.