Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

La oss unngå skyggenes dal

Aftenposten bruker den 20. februar en hel side på å oppsummere VM i Moskva , og har en ingress som innledes med «På vei inn i skyggenes dal».

I et annet debattforum skrev jeg etter WC på Hamar: «Det er synd at vi blir hengende unødig etter i lagtempo». Dette var på bakgrunn av at Lunde Pedersen gikk, Bøkko stod over. En av kvinnene sa; «vi er på ulike lag - og får for lite samkjøring».

Jeg uttalte i dette forum: «Og KUN en suksess neste helg, kan forsvare at løpere uteblir til lagtempostart under WC på hjemmebane». Moskva VM kan ikke kalles noen suksess.

CBA-Teamet har hele tiden sagt at sesongen skal dømmes ut fra allround VM i Moskva. Fasit: Av våre 4 deltagere i VM var de to landslagsløperne gode, CBA løperne skuffet – i alle fall meg. CBA hadde to blad Bøkko, Contin, Ishizawa og Garrido i aksjon. De tre siste var alle langt etter tidligere prestasjoner, våre to tross alt noe bedre. Men dette beviser at «dette handler vel ikke bare om Mueller på isen eller ei» - han var til stede for de tre som etter mitt syn gjorde det svakest.

Det som bekymrer aller mest, er kanskje at strategi for og god PR nå legger lokk på det som burde være selvransakelse og ydmykhet.

Håvard Bøkko twitrer: «kommer nå til å fokusere på å vinne min 12. mesterskapsmedalje i mars, og min 10. med Peter M som trener... Noen bedre»? Og: «Idretten er som vanlig brutal. Fem hundredeler skiller medalje- eller ikke - etter 17.000m. Kjipt å ikke ha marginene på sin side ja».

Realitetene er jo at Bøkko før årets VM har hatt 4 strake medaljer i VM, og som Even Wetten sier: Håvard er blitt svakere på de lange distansene – i forhold til flere konkurrenter.

Det var i sin tid en «Hårfagre» som samlet dette riket. I skøytesporten har vi også i alle fall en som kan ligne når det gjelder håret, men han er neppe mye samlende… Tvert i mot, på en del nettsteder er det for eller imot denne Peter M.

Jeg er av dem som tror at våre talenter fra Hallingdal på CBA-laget nå har bare en forutsetning som kan holde dem i gang som skøyteløpere - at de har anledning til å gå for nye medaljer med Peter M som trener. Da får vi håpe de både kan det – og lykkes med det!

Men jeg håper at den særheten som eksisterer i forholdet mellom landslaget og CBA, IKKE får leve videre. Hvor hard lut som skal til er jeg ikke insider nok til å ha noen klar mening om. Men jeg har en klar mening om at det vi eksempelvis opplevde på Hamar i lagtempo, er med og gjør at sporten mister tilhengere for hvert år i Norge. Dette kan da ikke fortsette slik?

Skøytesporten synes å jobbe godt på andre områder, ser bl.a. at bredden blant de yngre jentene er i framgang. De manges gode arbeid må ikke forvitres av noen få som har helt andre hovedarenaer enn å bygge bredde og glede innen skøytesporten!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.